На їжу припадає половина витрат сімей Львівщини

14 жовтня 2021 Економіка, Життя, Львів
Share Button
Фото з відкритих джерел
Львівська область серед регіонів України посіла друге місце за споживанням овочів, третє місце – картоплі, п’яте місце – молока та молочних продуктів.

Про це інформує Головне управління статистики у Львівській області.

У сільському господарстві у 2020 році в розрахунку на одну особу населення виробили 642 кг зернових та зернобобових культур, 639 кг картоплі, 322 кг овочевих культур, 56 кг плодових і ягідних культур, 52 кг м’яса, 184 кг молока, 231 шт яєць.

Домогосподарства Львівщини у 2020 році на продукти харчування в середньому витрачали половину своїх грошових витрат (51%).

За обсягом виробництва культур овочевих Львівська область посіла друге місце серед регіонів України, за обсягом виробництва картоплі – третє місце, культур плодових та ягідних, а також сої – четверте місце і восьме місце – за обсягом виробництва молока.

У 2020 році підприємства Львівщини найбільше імпортували фруктів та ягід – 183,5 тис.т (з них 70,3 тис. т бананів і 14,8 тис. т апельсинів), овочів – 108,3 тис.т (з них  53,3 тис.т картоплі), риби і ракоподібних – 20,4 тис.т, м’яса і субпродуктів домашньої птиці – 18,9 тис.т, свинини – 15 тис.т.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі