До України завезли чотири тонни зараженої сальмонелою індички з Польщі

21 вересня 2021 Життя, Трафунки
Share Button
Ілюстративне фото
Фахівці вилучають м'ясо.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Харківської області.

Йдеться про понад чотири тонни індичих крилець, наголошують в Європейській системі швидкого реагування щодо харчових продуктах – RASFF.  Виробник індички – компанія Indyk-Śląsk з села Вєшова, що на півдні Польщі.

В Україні крильця отримала компанія “Селміт”, яка зареєстрована в Запоріжжі. Крім того, частину товару надіслали до холодильного складу “Фрост 4” до Дніпра. Фахівці почали вилучати м’ясо з продажу. Наразі невідомо, чи хтось заразився інфекцією.

Нагадаємо, сальмонела – тип бактерій родини Enterobacteriaceae, який об’єднує анаеробні грамнегативні палички. сальмонели зустрічаються у диких і свійських тварин. Інфекції, викликані сальмонельозними хробаками, найчастіше зустрічаються у вигляді гострого гастроентериту або гострої діареї, яку важко відрізнити від іншого бактеріального розладу. Після вживання забрудненої їжі або води через 6-12 годин з’являються нудота, блювота і частий пронос.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі