Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

20 червня 2021 Львів
Share Button
Ілюстративне фото
Львівська пекарня «Млин» створює випічку на власновиведеній живій заквасці, з холодною довготривалою ферментацією

Про це пише newfood.media.

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і нині «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні вироби, високоякісні солодощі, і навіть має власний інтернет-магазин.

Окрім живої закваски технологія виробництва галицького хліба передбачає використання у якості основи цільнозернового борошна жорнового помелу, вистоювання тіста у формах з лози та відлежування в цупкому льняному полотні.

Довготривала холодна ферментація тіста займає 18 годин за температури –4°.

Як стверджує виробник, готовий хліб не втрачає своїх смакових властивостей та зовнішнього вигляду впродовж 7-10 діб.

Фото newfood.media.

«Справжній хліб не є продуктом випічки. В основному це — продукт ферментації тіста. Що довше тісто ферментується, то правильнішим формується його смак та аромат», — говорять у компанії.

Наталія Головатська – співвласниця пекарні – раніше жила в Канаді. Створити хлібопекарський бізнес було її давною мрією, яку вдалося реалізувати саме в Україні.

Фото newfood.media.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі