У м’ясі курей, що приїхало з Польщі, виявили сальмонелу

18 листопада 2019 Економіка
Share Button
Ілюстративне фото
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала повідомлення системи RASFF про виявлення сальмонели в охолодженому м’ясі бройлерів, експортованому з Польщі.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Так, у повідомленні від 18 жовтня 2019 року йдеться, що виробник експортував свою продукцію в окремі країни-члени ЄС, в тому числі в Україну.

Відповідно до вимог статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більш як два робочі дні письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Нагадаємо, влітку поточного року курятина торгової марки «Епікур» не пройшла перевірку якості – в її продукції було виявлено ​​небезпечну бактерію сальмонелу.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі