
У селі Мигове Чернівецької області 16 туристів із Києва звернулися по медичну допомогу з ознаками харчового отруєння.
Як розповіла головна інспекторка області ГУ Держпродспоживслужби Анжела Косован, ці туристи відпочивали у місцевому ресторані “Гетьман” 14 січня. Всього у столичній компанії було 67 людей, пише ААС.
За її словами, усі відпочивальники, яким було зле, відмовилися від госпіталізації, адже ввечері вони поверталися потягом до Києва.
У Держпродспоживслужбі також повідомили, що наразі не підозрюють, чим могли отруїтися столичні гості.
Тим часом фахівці розпочали епідеміологічне розслідування і відібрали чотири зразки готових страв, які були в ресторані, проби води, 20 змивів на наявність патогенної та умовно-патогенної мікрофлори з обладнання харчоблоку, посуду і приміщень, та зробили обстеження чотирьох кухарів.
Коментарі