Український консервований борщ почали купувати країни Євросоюзу

30 січня 2021 Світ
Share Button
Ілюстративне фото
Консервований український органічний борщ компанії «Стодола» з міста Первомайська на Миколаївщині почав поставлятися на експорт до країн Євросоюзу.

Про це пише agrotimes.ua з посиланням на власника бізнесу Яна Осторовського.

«На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу – і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти», – розповів Ян Островський.

Зазначається, що підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети, а також розпочати постачання борщу від «Стодоли» і в українські мережі супермаркетів.

Наголошується, що м’ясо для приготування концентрованого борщу не використовують.

«Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження. До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі», – пояснив власник підприємства.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі