Виробництво морозива в Україні за 5 місяців зросло на 3%

30 липня 2021 Життя
Share Button
Фото з відкритих джерел
За 5 місяців 2021 року виробництво морозива в Україні склало 61,6 тисяч літрів, що на 3% більше ніж за аналогічний період 2020 року.

Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Президент Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Ігор Бартковський, передає Урядовий портал.        

За даними Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і  Кіровоградська (4,5%) області.

В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом – 55,4%, пломбір – 22,4%, вершкове – 11,3%, молочне – 1,8%, плодово-ягідне – 9,1%.

Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80% населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40%).

Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій «сімейній» упаковці – від 0,5 до 2 кг.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі