
Про таке нововведення повідомив директор Карпатського центру полінгових досліджень Федір Шандор, пише Укрінформ.
“Бограч-index” — це закарпатське ноу-хау, щось на кшталт індексу біг-маку, за яким визначають купівельну спроможність жителів різних країн. Це вимірювання цін на найпопулярніші продукти в регіоні для гуляшу, який їдять всі закарпатці – із розрахунку на одну сім’ю. До бограч-набору входять базові продукти: м’ясо, мука, вода, овочі, спеції”, – повідомив він.

Бограч-індекс
Як зазначив Шандор, цього місяця фахівці Карпатського центру полінгових досліджень зробили висновки, що для приготування 5 літрів бограчу одна сім’я на Закарпатті має витратити 471 гривню.
Найдорожчими продуктами є м’ясо та сало, також – картопля й паприка.
Щомісячний «бограч-індекс» визначатимуть надалі, оскільки це дасть можливість оцінити купівельну спроможність жителів Закарпаття.
Коментарі