Актуальні теми:

Шахтарі Львівщини звернулися до міністра енергетики з вимогою виплати боргу

Share Button
Ситуація спричиняє серйозну напруженість в трудових колективах.
Шахтарі підприємства  ДП “Львіввугілля”  звернулися до міністра енергетики Германа Галущенка щодо заборгованості по зарплаті працівникам. Сума боргу по виплаті заробітної плати працівникам станом на липень становить 632 млн. грн.
“В умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, в цей складний для нашої Країни час, коли ворог постійно обстрілює об’єкти енергетики та знищує вугільні підприємства на Сході України. ДП «Львіввугілля» стабільно працювало для забезпечення об’єктів теплової генерації вугіллям.
Реалізація енергетичного вугілля ДП «Львіввугілля» здійснювалась на Трипільську ТЕС ПАТ «Центренерго» через ДП «Укрвугілля». Заборгованість ДП «Укрвугілля» перед ДП «Львіввугілля» за відвантажене вугілля з лютого по квітень 2024 становить 426 млн.грн., що в свою чергу спричинило утворення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам 632 млн. грн. за лютий липень 2024.
Така ситуація спричиняє серйозну напруженість в трудових колективах, а особливо за результатами зустрічі 1-2 серпня у міністерстві та на фоні корупційного скандалу з уже минулим заступником ввіреного Вам міністерства.
На підставі вищевикладеного, беручи до уваги ситуацію, що склалась, просимо Вас взяти під свій особистий контроль питання погашення заборгованості заробітної плати шахтарям ДП «Львіввугілля».”

Нагадаємо, 1 серпня шахтарі із Львівщини зібралися на пікет біля будівлі Міністерства енергетики у Києві з вимогою виплати заборгованих заробітних плат та гарантії, що поточна зарплата виплачуватиметься у належні терміни.

Наприкінці червня 2024 року шахтарі ДП “Львіввугілля” повідомили, що вже п’ять місяців не отримують заробітну плату у повному обсязі. На той момент гірникам шахт державного підприємства “Львіввугілля” заборгували 470 мільйонів гривень зарплати, повідомив Суспільному виконувач обов’язків очільника Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України Червонограда Василь Семканич.

За його словами, гроші в повному обсязі перестали виплачувати після знищення Трипільської ТЕС — основного споживача вугілля зі Львівщини. Також шахтарям не заплатили за відвантажене до того моменту вугілля. Понад 30% заробітної плати отримували гірники, які працюють безпосередньо під землею.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі