Актуальні теми:

На Львівщині прикордонники викрили фіктивне подружжя

16 серпня 2024 Кримінал, Львів
Share Button
Під час контролю прикордонники звернули увагу на те, що чоловік був з ознаками алкогольного сп'яніння.

У пункті пропуску “Грушів”, що на Львівщині, під час перевірки документів військовослужбовці 7 прикордонного Карпатського загону виявили “подружжя”, яке уклало фіктивний шлюб. Метою шлюбу був виїзд військовозобов’язаного чоловіка за кордон.

Про це повідомили в пресслужбі Держприкордонслужби України.

За інформацією прикордонників, 31-річний львів’янин та 33-річна мешканка Львівівської області уклали шлюб 1 червня 2024 року. Оскільки жінка має інвалідність, це могло стати підставою для того, що чоловік зміг би виїхати за кордон. Під час контролю прикордонники звернули увагу на те, що чоловік був з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час спілкування він не зміг назвати віку дружини та як її по-батькові.

“Пізніше чоловік усе-таки зізнався, що шлюб був укладений за розрахунком. Розрахунок був обопільним — він виїжджає за кордон, вона отримує гроші. Аби в подальшому у нареченої було менше проблем з документами, львів’янин навіть погодився узяти її прізвище та виготовив новий закордонний паспорт. За свої послуги наречена після перетину чоловіком кордону мала отримати 2 500 доларів США”, — йдеться у повідомленні.

Про цей факт прикордонники повідомили правоохоронців. Фігурантів можуть судити за ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Максимальне покарання — позбавленняя на дев’ять років з позбавленням права обіймапти певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі