Актуальні теми:

Львівгаз знову передали в управління АРМА

Share Button
У червні Вищий антикорупційний суд скасував арешти акцій колишніх облгазів.

Акціонерне товариство «Львівгаз» знову передали в управління Агенству з розшуку та менеджменту активів.

Про це повідомила пресслужба органу.

25 червня Вищий антикорупційний суд скасував арешти на акції операторів газорозподільних систем, що входили в сферу впливу «Регіональної газової компанії» олігарха Дмитра Фірташа, який з червня 2021 року перебуває під санкціями РНБО. Серед 26 компаній перебуває і АТ «Львівгаз».

Проте вже 28 червня Печерський районний суд Києва ухвалив нове рішення, яким було повторно заарештовано акції операторів газорозподільних систем.

Утравні 2022 року слідчі судді Печерського суду наклали арешт на акції 26 облгазів Фірташа через те, що вони були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні ДБР про втрати бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь олігарха-втікача Дмитра Фірташа.

Згідно з з справою, оператори газорозподільних мереж зобов’язувались щорічно виплачувати державі кошти за користування її майном.

У ДБР повідомляли, що у травні-червні 2017 року тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з «обл-, міськгазами» уклали з 37 приватними операторами, серед яких 26 належали Дмитру Фірташу, договори, у яких фактично погодили безоплатне користування державним майном. Таким чином Україні за три роки було завдано збитків на 1,488 млрд грн. 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі