Актуальні теми:

У Львові демонтують літні майданчики, які перекривають безбар’єрні доріжки

22 серпня 2024 Культура, Львів
Share Button
Скарги на те, що елементи літніх майданчиків встановлені на доріжках доступності, з’явилися на Facebook-сторінці Гарячої лінії Львова.

Міська рада Львова попередила заклади громадського харчування на площі Ринок про те, що вони мають демонтувати елементи літніх майданчиків – огорожі, вазонки, столики тощо – що перекривають безбар’єрні доріжки.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Коли виготовляють інклюзивні доріжки, то очевидно вони мають використовуватися для безперешкодного доступу людей, які цього потребують. Тому у тих випадках, коли на таких інклюзивних доріжках, як наприклад в одному місці на площі Ринок, хтось встановлює якісь елементи літніх майданчиків, то це неправильно. Таким закладам скерували вимогу про усунення перешкод. Якщо вони не почують і добровільно їх не усунуть, то ми будемо змушені рухатись юридичним шляхом: скасовувати паспорт літнього майданчика і в подальшому демонтовувати його», – розповів Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

До слова, скарги на те, що елементи літніх майданчиків встановлені на доріжках доступності, з’явилися на Facebook-сторінці Гарячої лінії Львова минулого тижня. Зокрема, ішлося про літній майданчик на площі Ринок, 35.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі