Актуальні теми:

Львівська облрада ухвалила звернення щодо сприяння визволенню захисників з полону

30 серпня 2024 Війна, Львів, Політика
Share Button
Однією з вимог депутатів ЛОДА є "вжити дієвих заходів для повернення з полону військовослужбовців Сил Оборони України і надати повну інформацію щодо зниклих безвісти".

Депутати Львівської обласної ради у вівторок, 27 серпня, звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих захисників Сил Оборони України та сприяння їхньому визволенню з полону.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Збройна агресія росії проти України триває більше 10 років, що стало підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами.

Росія постійно нехтує усіма правилам ведення війни, конвенціями та угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі. Обраний нею шлях – це насилля, вбивства, катування, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

На жаль, наші воїни потрапляють у полон та родини отримують сповіщення про безвісти зниклих.

До нас, депутатів обласної ради, звертаються родини полонених і зниклих безвісти, які втомились від невідомості про те, що відбувається та де перебувають їхні сини, доньки, чоловіки, дружини, батьки.

На сьогодні нас вражає бездіяльність та обурює ставлення державних установ, ТЦК і СП, які ігнорують звернення та вимоги родин полонених і зниклих безвісти.

Враховуючи викладене, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо:

– вжити дієвих заходів для повернення з полону військовослужбовців Сил Оборони України, надання повної інформації щодо зниклих безвісти;

– посилити публічне висвітлення ситуації щодо полонених та безвісти зниклих воїнів Сил Оборони України;

– учергове звернутись до наших міжнародних партнерів, щоб зосередити та привернути їхню увагу до ситуації з нашими полоненими і безвісти зниклими;

– укотре нагадати організаціям ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста про їхні зобов’язання забезпечити відправку представників цих організацій до місць утримання військовополонених;

– забезпечити належні соціальні гарантії родинам полонених та зниклих безвісти», – йдеться у зверненні.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі