Про це повідомили у Стрийській РДА.
Офіційне підтвердження рекорду здійснила представниця Книги рекордів у Львівській області Надія Лозан, яка особисто задокументувала процес.
“Рекорд зафіксовано як унікальне досягнення в категорії ‘Вперше, розміри’. Традиційну українську страву було засипано у загальному об’ємі 450 літрів — це безпрецедентний результат для області та країни”, — йдеться у повідомленні Книги рекордів України.

Подія об’єднала ветеранів, волонтерів, представників громадськості та культурних інституцій, які долучилися до приготування рекордної страви.
Довідково: Засипана капуста — традиційна страва, популярна на Львівщині, особливо в Гніздичівському краї Жидачівщини. Її готують із капусти, змішуючи з крупами — звідси й назва.
Серед відомих шанувальників цієї страви були Іван Франко, митрополит Андрей Шептицький та експертка з української вишивки Ольга Бачинська.
У 2023 році традицію приготування засипаної капусти внесли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України, визнавши її частиною кулінарної та етнографічної спадщини Львівщини.



Коментарі