Актуальні теми:

Зловживання обов’язками львівської міськради: щодо засипаного озера на Замарстинівській відкрили кримінальну справу

Share Button
Суддя постановив провести огляд земельних ділянок для визначення кримінального правопорушення.

Щодо озера на Замарстинівській, яке ще рік тому місто обіцяло відновити, відкрили кримінальне провадження через зловживання службовими обов’язками працівниками ЛМР

Про це пише “Еспресо.Захід” з посиланням на ухвалу судового реєстру.

Зокрема, в ухвалі йдеться про ділянку площею 0,6265 га, в тому числі площею 0,1300 га в межах червоних ліній. Відтак, згодом міськрада ухвалила передачу ділянок ТзОВ «Науково-технічний центр міжгалузевих програм». Водночас право комунальної власності на ділянки передали Львівській міській раді.

Надалі, земельні ділянки надали ТзОВ «Науково-технічний центр міжгалузевих програм» в оренду терміном 5 років.

Згідно з рішенням від 31.03.2021 року ділянку надали в обмежене користування власникам суміжних територій із дозволом розпочинати там будівельні роботи та використовувати як склад. Потім було змінено детальний план території ділянок, де розміщені водойми та тих, що у прибережній смузі. Проте у договорах оренди відсутні будь-які відомості, які свідчать про наявність трьох ставків.

В ухвалі суду додають, що в результаті огляду соцмереж ГО “Зручне місто” стало відомо, що водойми знищені під час проведення будівельних робіт компанією «Авалон». Відтак, це вказує на зловживання працівниками міської ради своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб. Надалі в межах досудового розслідування провели огляд земельних ділянок із спеціалістами управління державного контролю за використанням та охороною земель Департаменту містобудування Львівської міської ради, Державної екологічної інспекції та представника Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу.

В ході судового засідання, суддя постановив провести огляд земельних ділянок для визначення кримінального правопорушення.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі