Актуальні теми:

У Львові мешканку Вінниці оштрафували за ввезення авто під виглядом гуманітарної допомоги

17 вересня 2024 Кримінал, Львів
Share Button
Галицький районний суд визнав винною мешканку Вінниці, яка ввезла в Україну авто під виглядом гуманітарної допомоги і не передала його військовій частині.

Як пише LVIV.media, жінку оштрафували за подання неправдивої інформації при ввезенні Land Rover Freelande.

Суд встановив, що 4 жовтня 2022 року Катерина К. ввезла Land Rover Freelander через пункт пропуску Угринів — Долгобичув, вказавши як одержувача військову частину. Однак, військова частина не підтвердила отримання машини. Крім того, як додали у частині, заявки на отримання вказаної машини не надавались.

“Громадянкою було ввезено транспортний засіб … на митну територію України в якості гуманітарної допомоги для потреб військової частини , який в подальшому не передано та подано документи, що містять неправдиві відомості щодо одержувача гуманітарної допомоги,” — йдеться в документі.

Суд визнав винною Катерину К. за подання неправдивих відомостей при ввезенні автомобіля і наклав на порушницю штраф, що відповідає 100% вартості автомобіля — 71 415 грн. Також вона сплатить судовий збір розміром 606 грн. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі