Актуальні теми:

Затриманий за хабар заступник голови Дубневича Микола Пущак був у партіях Королевської і Порошенка

Share Button
Попри хабарництво та спробу заїхати п'яним на авто по сходах у під’їзд багатоповерхівки, Микола Пущак має ще й неоднозначне політичне минуле, а саме - зв'язок із проросійською партією Наталії Королевської - "Україна - Вперед".

Днями ще одного заступника голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича – Миколу Пущака – затримали на хабарі у $4000. Відомо, що посадовець вимагав гроші за вирішення «земельних питань».  І попри те, що Пущак у соцмережах поообіцяв співпрацювати зі слідством і “відкритий до встановлення істини”, з’ясувалося, що хабарництво не єдиний “гріх” заступника Дубневича.

Ще в листопаді 2020-го обидва “відомі” СБУ за хабарництво заступники Дубневича, а тоді ще депутати Пустомитівської міськради Андрій Жидачек і Микола Пущак – напідпитку намагалися заїхати автомобілем по сходах у під’їзд багатоповерхівки.  Після скандального відео, обидвох вигнали з партії «Європейська солідарність». 

До слова, попри цей інцидент і широкий розголос по усій країні, Миколу Пущака призначили заступником голови Солонківської ТГ Богдана Дубневича.

Водночас, львівський обласний осередок «ЄС» звернувся до Солонківської ТГ із вимогою звільнити Миколу Пущака із посади заступника Дубневича, а обох депутатів закликали добровільно скласти депутатські мандати.

Але найцікавіше те, що політичне поневіряння у “Європейській Солідарності”  не перший “млинець нанівець” для Пущака. У 2012 році Микола Пущак, як “істинний патріот” висувався по 118 мажоритарному окургу від проросійської партії Наталії Королевської “Україна-Вперед”.

Але після невдалих виборів по мажоритарці, він вирішив змінити партію, але, ймовірно, не звички до хабарництва та бути центром скандалів.

До слова, згідно оприлюдненій декларації Миколи Пущака про доходи за 2023 рік у реєстрі НАЗК, він задекларував 63 земельні ділянки, з яких 51 – у Карпатах.

Він, зокрема, володіє будинком площею 148 м2 у селі Тухолька Козівської громади та двома земельними ділянками там же. Також він є власником шести ділянок у Бібрській та Солонківській громадах.

Дружина чиновника Руслана Пущак має шість земельних ділянок у Бібрській та Солонківській громадах, а також 48 земельних ділянок у Карпатах. З них три – у неназваному населеному пункті Славської громади, 15 – в смт Верхнє Синьовидне Сколівської громади і 30 – в селі Хітар Славської ОТГ. Більшість ділянок в Карпатах, що належать Руслані Пущак, мають площу по 6 соток і були набуті нею у 2021 році.

Разом з тим, Руслана Пущак є однією з кількох десятків відповідачів у судовій справі про незаконне відведення землі Держгеокадастром у Львівській області.

Щодо справи з хабарем, то 20 вересня Галицький районний суд обрав Миколі Пущаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплатити 242 тис. грн застави.

Нагадаємо, що наприкінці серпня на хабарі затримали заступника Богдана Дубневича з питань діяльності виконавчих органів та міжнародних відносин Андрія Жидачека. Він вимагав гроші за сприяння з приватизацією землі.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі