Актуальні теми:

Міськрада планує відреставрувати трьохсотлітню унікальну церкву під Львовом за 10 млн грн

Share Button
20 вересня, Львівська міськрада уклала договір про реставрацію трьохсотлітньої церкви Святої Трійці у селі Воля-Гомулецька, яка є пам’яткою архітектури національного значення. Відреставрувати храм за 10 млн грн зобов’язалось Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління “Львів-реставрація”.

Про це йдеться на сайті Prozorro.

Загальна вартість реставрації дерев’яної церкви у Волі-Гомулецькій — 10,5 млн грн з міського бюджету Львова. Найдорожче вартують матеріали — понад 4 млн грн. “Львів-реставрація” повинне укріпити кам’яні фундаменти, відновити кам’яний підмурівок, стіну нави, карниз та піддашшя, а також каркас стін і перекриття ґанку.

Окрім того, мають відновити зрубні стіни ризниці, елементи опорядження та дахові конструкції. Завершити ремонтні роботи мають до кінця наступного року.

За даними системи YouControl, ТОВ “Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління “Львів-реставрація” існує майже 28 років та належить Марії Пащак, Володимиру Пащаку та Мирославу Кобилку. Зареєстроване підприємство у Львові. Основним видом діяльності компанії є будівництво.

Раніше Львівська міськрада оголошувала тендер на закупівлю послуг підрядника для реставрації церкви Святої Трійці. За даними офіційного туристичного сайту Львова, храм побудували у 1756 році і нині він є пам’яткою архітектури національного значення. Церква є унікальною, оскільки є дводольною (складається з двох частин). Через те, що парафіян було небагато — церкву збудували невеликою. Наразі таких споруд лише кілька: в Белзі, Бесідах та у Волі-Гамулецькій.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі