Актуальні теми:

Львівський суд покарав водія трамвая з вини якого із салону випала пасажирка

Share Button
Галицький районний суд Львова визнав винним раніше засудженого до 15 років тюрми водія трамвая Дмитра К., який спричинив ДТП внаслідок якої постраждала пасажирка. Обвинувачений почав рух під час того, як потерпіла сходила з трамвая.

Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 2 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Дмитро К. працює на одному з трамвайних маршрутів Львова.19 червня 2024 року ввечері він проводив посадку-висадку пасажирів на пл. Кропивницького біля будинку №1, не зауважив пасажирку, якій дверима затиснуло руку і почав рух. Унаслідок цього пасажирка випала з останніх дверей трамвая. Внаслідок ДТП жінка отримала вивих плеча та закритий вивих плечового суглобу.

У суді Дмитро К. свою провину визнав і у вчиненому розкаявся. Постраждала пенсіонерка в суді розповіла, що претензій до водія не має, моральну і матеріальну шкоду він сплатив.

Враховуючи обставини справи, суддя Галицького райсуду Віталій Стрельбицький визнав Дмитра К. винним за ч. 1 ст. 286 ККУ та призначив рік обмеження волі із забороною на водіння. Суд замінив увʼязнення на рік іспитового терміну. Вирок можна оскаржити в апеляції.

Відомо також, що Дмитро К. у 2009 році був засуджений Горохівським районним судом Волинської області за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ до 15 років позбавлення волі. У 2020 році Шевченківський районний суд звільнив його умовно-достроково.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі