Актуальні теми:

У Львові прооперували руки жінки, яка страждала від болю 8 років

04 жовтня 2024 Здоров'я, Львів
Share Button
До допомоги реконструктивних хірургів лікарні святого Пантелеймона 36-річна мешканка Львівської області Надія Шуліга перенесла понад 40 операцій, жодна з яких не зарадила.

Про це повідомили в Першому медоб’єднанні Львова.

Там розповіли, що 10 років тому Надія впала зі сходів, приземлилась на обидві руки й отримала два відкриті переломи. Болі почали мучити жінку пізніше – за два роки після травми. Тоді ж перестали розгинатися і її пальці.

“Я не знала як собі зарадити. У мене велика господарка, діти, а я нічого не можу робити, бо шаленію від болю. Біль був такий, що найважчі знеболювальні не допомагали. Були випадки, коли від болю я втрачала свідомість”, — ділиться пережитим Надія.

З того часу жінка перенесла понад 40 втручань на двох кистях, водночас біль не вщухав. Зрештою звернулась до лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.

“Після ретельного обстеження пацієнтки наші спеціалісти встановили наступний діагноз: синдром карпального або зап’ястного каналу. Це патологія, за якої здавлюється серединний нерв – один із трьох головних в руці. Саме це защемлення спричинило появу множинних рубців, які й викликають у Надії нестерпний біль”, — зазначили в лікарні.

“Ми звільнили тканини від рубців та відновили функцію сухожилків. У самих сухожилках за допомогою спеціальних імплантів ми створили штучні канали, які дозволяють вільно рухатися сухожилкам, і тим самим відновили функцію згинання і розгинання пальців та позбавили пацієнтку болю”, — розповів Гнат Герич, завідувач відділення хірургії лікарні святого Пантелеймона.

Попереду на пацієнтку чекає ще реабілітація. А трохи згодом таке саме втручання наші хірурги виконають і на її лівій руці. Після повного одужання жінка, яка роками була не могла працювати, мріє знайти роботу.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі