Актуальні теми:

Львівські медики допомогли стати мамою жінці із численними патологіями

07 жовтня 2024 Здоров'я, Львів
Share Button
Уперше жінка завагітніла у 30 років, проте вже на 11-му тижні втратила першу дитину.

Про це повідомила пресслужба Першого територіального медичного об’єднання Львова.

Допомогли жінці стати мамою медики Лікарні Святої Анни.

“Уперше жінка завагітніла у 30 років – одразу після весілля. Але вже на 11-му тижні втратила дитину. Наступні чотири вагітності теж завершувалися втратами – всі ще у першому триместрі. Упродовж цих спроб медики виявили у пацієнтки цілу низку патологій”, – вказали у пресслужбі.

Перша – це вовчаковий антикоагулянт, коли в крові є антитіла, що впливають на процес згортання та сприяють тромбоутворенню. Друга аномалія – це форма матки, яка у жінки дворога: тобто не суцільна, а розділена перегородкою. І третя проблема – генетична схожість з чоловіком. Медики вказують, що їхні гени наче як у брата з сестрою.

Медикаментозне лікування не давало результатів, жінка втратила вже п’яту дитину. Відтак їй порадили звернутися до ще одного репродуктолога, який вирішив діяти радикальніше і хірургічно усунув перегородку в матці. Відтак жінка завагітніла вшосте.

Під час нової спроби стати мамою у жінки виявили ще одну патологію, яка також могла спровокувати викидень.

“У пацієнтки є істміко-цервікальна недостатність – це патологічний стан шийки матки, при якому шийка не здатна витримувати внутрішньоматковий тиск і утримувати плід, що зростає. Ця проблема може бути спадковою і недостатність волокон шийки часто призводить до викиднів. Щоб запобігти цьому, ми в таких випадках накладаємо шов на матці, що найкраще робити на 14-16 тижні вагітності. Разом з моїм колегою акушером-гінекологом Юрієм Огородником ми в ході невеличкої операції наклали цей шов. І це дозволило цій жінці успішно виносити вагітність – аж до запланованої дати пологів”, – розповіла акушерка-гінекологиня пологового відділення лікарні святої Анни Олена Жемела.

Попри бажання лікарів та породіллі провести природні пологи, та через неправильне положення дитини та сильне обвиття пуповиною довелося проводити кесарів розтин. Усе минуло успішно і жінці вдалось народити здорового хлопчика, якого назвали Марко.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі