Актуальні теми:

Вихованець скандального Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру заробляв копаючи могили

11 жовтня 2024 Життя, Львів
Share Button
Один із вихованців скандального навчально-реабілітаційного центру у Великому Любіні заробляв гроші у сфері ритуальних послуг. Хлопець підготовляв тіла померлих, відспівував їх та копав могили.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Після того, як у інтернаті виявили численні порушення, зокрема насилля щодо вихованців, — там досі перебувають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Як зазначив Лубінець, 7-8 жовтня співробітники Секретаріату Уповноваженого вдруге навідались до навчально-реабілітаційного центру у Великому Любіні. В той час фахівці проводили індивідуальну оцінку потреб дітей. Серед опитаних дітей — хлопчик, який зазначив, що підпрацьовує у сфері ритуальних послуг.

“Один із вихованців закладу зазначив, що він підпрацьовує у сфері ритуальних послуг, а саме копає могили, підготовлює тіла померлих до поховання, відспівує їх, що в такому віці може спричинити важкі психологічні наслідки та свідчить про ознаки експлуатації дитячої праці”, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, Лубінець зазначив, що діти продовжують скаржитись на якість харчування і те, що їм не вистачає їжі. До слова, напередодні також повідомляли про результати перевірки у навчально-реабілітаційному центрі. Зокрема й про те, що окремі вихованці повідомляли про словесні образи та приниження їхньої гідності.

До слова, Великолюбінський навчально-реабілітаційний центр на Львівщині, де тривають слідчі дії через факти насильства над дітьми, тимчасово очолила нова директорка. Рішення щодо подальшого існування закладу наразі не ухвалили.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, нова тимчасово виконуюча обов’язки директора вже приступила до роботи. За словами заступника начальника Львівської ОВА Олександра Кулепіна, раніше фахівчиня працювала в іншому закладі і вона є професіоналкою в цій сфері.

“Це необхідний крок для забезпечення стабільної роботи закладу в такий важкий час, коли кожного дня в закладі відбуваються перевірки, слідчі дії тощо”, — каже Олександр Кулепін.

Також спецкомісія провела вивчення потреб вихованців закладу. Їм мають забезпечити належні умови виховання та навчання в інших закладах області відповідно до їх освітніх потреб. Крім того, постало питання закриття закладу.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі