Актуальні теми:

На Львівщині громада повернула у власність земельну ділянку вартістю близько 2 млрд грн

11 жовтня 2024 Економіка, Трафунки
Share Button
Стрийській міській територіальній громаді повернули земельну ділянку площею 44 га загальною вартістю близько 2 млрд грн. На земельній ділянці розташована водойма площею 35 га.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Земельну ділянку зі ставком для рибогосподарських потреб незаконно передали в оренду на позаконкурентних засадах. Орендар набув право власності на нерухоме майно, яке розташоване на цій ділянці, й так йому передали в оренду земельну ділянку.

“Зокрема, було відсутнє обґрунтування надання землі, площа якої більш ніж у 34 тис. разів перевищувала площу нерухомості. Мова йде про землі площею 44 га на території Стрийської міської територіальної громади з розташованим на ній водним об’єктом площею понад 35 га” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Прокуратура звернулася з позовом до суду щодо визнання недійсним договору оренди землі та повернення її у розпорядження територіальної громади. Суд погодився з доводами прокурора та задоволив апеляційну скаргу прокурорів у повному обсязі. Нині рішення суду повністю виконано і земельну ділянку повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження Стрийській міськраді.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі