Актуальні теми:

На Львівщині невакцинована 7-річна дитина захворіла на “свинку”

Share Button
На Львівщині 7-річна дитина, яка не була вакцинована через відмову батьків, захворіла на епідемічний паротит, більш відомий як свинка. У школі, де навчається дитина, вже проводять необхідні протиепідемічні заходи.

Про це  повідомила Яворівська районна державна адміністрація.

У райадміністрації повідомили про випадок захворювання, однак не уточнила, в якій саме школі та населеному пункті це сталося. Незважаючи на це, у навчальному закладі, де виявили хворого учня, вже організували протиепідемічні заходи та проводять аналіз стану охоплення дітей щепленнями.

Епідемічний паротит, відомий також як свинка, — це інфекційне захворювання, яке зазвичай вражає дітей від 3 до 15 років і може призвести до ускладнень, таких як запалення слинних залоз, ураження органів слуху, підшлункової залози та навіть центральної нервової системи. У важких випадках це може спричинити серйозні ускладнення, такі як безпліддя у чоловіків, втрату слуху або навіть ураження мозку.

Захворювання частіше трапляється серед невакцинованих людей. В Україні вакцинація проти паротиту проводиться комбінованою вакциною для дітей у віці 12 місяців і повторно в 6 років.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі