Актуальні теми:

Судові процеси навколо Порохової вежі у Львові: Ярослав Гасяк розповів деталі справи (відео)

16 жовтня 2024 Відео, Львів, Політика
Share Button
В.о. керуючого справами Львівської обласної ради розповів про судові процеси щодо Порохової вежі, що на вулиці Підвальна, 4 у Львові, яка є однією з небагатьох збережених памʼяток фортифікаційного будівництва у місті.

Про це посадовець розповів у програмі Олега Радика “Go про…”.

За словами Ярослава Гасяка, наразі є судові процеси, пов’язані з чинністю договору оренди. Водночас, він наголошує – ніяких рейдерських захоплень стосовно Порохової вежі немає, адже співвласниками пам’ятки архітектури є Львівська обласна рада і всі громади області.

Посадовець зазначає, що будівля Порохової Вежі – це об’єкт, який точно мав би залишатися у спільній власності і Львівська обласна рада є належним власником. Користувачем вежі є Спілка архітекторів і “ми свідомі того, що Спілка доклала кошти до ремонту цієї будівлі”.

“Ми свідомі того, що цей процес буде врегульований. Натомість ми отримали позовну заяву про припинення права власності Львівської обласної ради на Порохову вежу з тих підстав, що начебто Львівська облрада не є користувачем. Зараз є судові процеси, вони тривають, але ми будемо відстоювати інтереси громад і переконувати суд в тому, що Львівська обласна рада є належним користувачем такої культової будівлі, яка має величезну історію і значення для всіх громад. З приводу відносин оренди: щоб не було ніяких спекуляцій, цей об’єкт може перебувати в користуванні Спілки архітекторів, однак на певних внормованих процесах договорів оренди, які укладаються через процедуру Prozorro”, – каже Ярослав Гасяк.

 

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі