Актуальні теми:

30 вихованців Великолюбінського реабілітаційного центру на Львівщині перемістили до інших закладів освіти на час розслідування

22 жовтня 2024 Життя, Львів, Трафунки
Share Button
У Великолюбінському НРЦ наразі перебуває 25 дітей.

Про це під час брифінгу  повідомив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

30 вихованців реабілітаційного центру переселили. Чотирьох дітей із навчально-реабілітаційного центру забрали батьки, а п’ятеро перебувають у притулку. Ще вісім дітей, позбавлених батьківського піклування та 13 дітей-ВПО перемістили до інших закладів освіти.

“Один із висновків комісії — рекомендувати перемістити дітей в інші спеціальні заклади освіти у зв’язку з тим, що діти зазнають певного психологічного стресу у зв’язку з перевірками й моніторингами, які відбуваються дуже часто”, — розповів Паска.

У Великолюбінському НРЦ наразі перебуває 25 вихованців, чиї батьки поки не надали дозволу на переселення.

Нагадаємо, наприкінці вересня вихованки навчально-реабілітаційного центру на Львівщині надали свідчення, що директор закладу скоював над ними сексуальне насилля, публічно принижував та погрожував фізичним насильством. Мова йшла про багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр у Великому Любені. Там навчаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, та діти з особливими освітніми потребами. Зокрема, і ті, яких від початку повномасштабного вторгнення евакуювали з інших областей.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 153 (Сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи). Директор Великолюбінського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру Степан Мащак, якого відсторонили від роботи, у коментарі Суспільному повідомив, що не вважає себе винним.

7 жовтня у ЗМІ оприлюднили відео насильства над дитиною у Великолюбінському навчально-реабілітаційному центрі, яке надало анонімне джерело. Двох виховательок, які є на відеозаписі, відсторонили від роботи.

Дітей, які надали свідчення, відселили в інші центри. Заклад продовжує працювати. Там працюють дві комісії.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі