Актуальні теми:

Обвинуваченого у викраденні Вербицького і Луценка звільнено з-під варти

Share Button

Київський апеляційний суд звільнив від покарання Олександра Волкова, якого суд першої інстанції засудив за організацію викрадення і вбивства львів’янина Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка 21 січня 2014 року під час подій Революції Гідності.

Про це повідомляють Адвокатська дорадча група та сам Ігор Луценко.

“Вчора суд випустив Олександра Волкова, члена банди, котра викрала нас із покійним Юрієм Вербицьким під час Майдану. Звільнили просто у залі суду. Я не був на засіданні, на жаль.

Правоохоронцям не вдалося довести, що це була заздалегідь організована банда для викрадення і насильства над майданівцями. Відтак, її лідер – Олексій Чеботарьов, який зараз в РФ – може уникнути покарання, хоча б у вигляді позбавлення численних його активів в Україні. І далі зможе вести бізнес”, – написав Луценко.

Він також зауважив, що кілька років Волкова в СІЗО – це найбільше покарання у справі Вербицького-Луценка. Адже всі інші обвинувачені або втекли, або відбулися менш суворими проблемами.

Як зазначає Адвокатська дорадча група, Волкова звільнили від покарання, призначеного судом першої інстанції, через закінчення строків давності. Також суд залишив без задоволення апеляційні скарги сторін.

Під вартою Волков перебував з моменту затримання в липні 2017 року, тобто фактично 7 років і декілька днів.

У квітні 2021 року суд визнав його винним в організації викрадення та катування Вербицького і Луценка за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки. Та присудив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Але в організації умисного вбивства Юрія Вербицького суд вини Волкова не визнав. Це звинувачення перекваліфікували на ч. 3 ст. 135 КК України — “залишення в небезпеці, що спричинило смерть”.

Також суд виправдав Волкова за обвинуваченням у створенні злочинної організації. А за обвинуваченням щодо перешкоджання мирним зібранням звільнив від відповідальності у зв’язку зі спливанням строку давності.

Апеляції на вирок подали всі сторони процесу.

Захист Волкова просив виправдати його по всім статтях обвинувачення. Прокурор просив частково скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий, яким усе ж таки визнати Волкова винним також у створенні злочинної організації та в організації вбивства викраденої людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Про те, що це було саме вбивство встановлено та закріплено рішеннями Європейського суду з прав людини.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі