Актуальні теми:

У львівській міськраді погодили закупівлю для ЗСУ за завищеною ціною

Share Button
Поки міська рада збиражться купляти причіп для ЗСУ за 49 310 тисяч гривень, на сайті самого виробника вказана вартість моделі «Палич А02516» у 40 500 грн із ПДВ.

2 серпня рішенням виконкому ЛМР Львівському комунальному підприємству «Ратуша-сервіс» доручено без використання електронної системи закупівель придбати у ТзОВ «Торговий дім «Причепи України» причіп вартістю з ПДВ 49 310 гривень. У самого виробника цей причіп коштує на 21,7% дешевше, повідомляє Leopolis.news.

З проханням закупити причіп до Львівської міської ради звернулася одна з військових частин. Подібних звернень до ЛМР надходить сотні. І прохання військових максимально виконуються в рамках виконання Програми заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки, затвердженої ухвалою міської ради від 17.02.2022 № 1981, та ухвали міської ради від 30.06.2022 № 2136 «Про придбання автомобілів для Збройних Сил України».

Закуплений відповідно до рішення виконкому № 1030 від 2.08.2024 року (за підписом першого заступника міського голови Андрія Москаленка) причіп доручено безоплатно передати у власність (на баланс) шляхом укладення договору пожертви військовій частині. Окрім того, виконком вирішив відшкодувати Львівському комунальному підприємству «Ратуша-сервіс» понесені витрати з реєстрації та перереєстрації транспортного засобу, на закупівлю палива, проїзд (поїзд, автобус), проживання у готелі, добові витрати тощо.

Виконком ЛМР доручив закупити згаданий причіп за 49 310 грн.

“Звідки взялась ця сума незрозуміло. На сайті самого виробника вказана вартість моделі «Палич А02516» у 40 500 грн із ПДВ. Тобто місто здійснює закупівлю для ЗСУ майже на 9 тис. грн (на 21,7%) дорожче! Як так може бути?! На думку одразу спадає такий відомий термін у державних закупівлях, як «відкат». Але наживатися на коштах громади можуть або злодії, або відверті агенти росії, які затесалися у ряди чесних чиновників Львівської міської ради”, – йдеться у повідомленні.

У виданні додали, що сподіваються, що правоохоронні органи та депутати ЛМР зможуть з’ясувати оборудки із закупівлями у львівської мерії. До слова, сотні подібних рішень виконкому всупереч закону є засекреченими та недоступними для контролю громадськості та депутатів.

“Але після перемоги України над російськими окупантами із згаданих документів має бути знятий гриф секретності і їх детальний аналіз дасть змогу з’ясувати, скільки громада міста Львова втратила коштів на завищенні цін на закупівлях”, – наголосили у дописі.

Як зазначила у коментарі для Leopolis.news голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Наталія Шелестак, усі закупівлі у міській раді проводяться згідно відповідних програм. Про саме цю закупівлю причепа за завищеною ціною вона нічого не знає, але обіцяє з’ясувати деталі та поінформувати читачів.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі