Актуальні теми:

Чотирьох військових зі Львівщини посмертно нагородили орденом “За мужність”

14 серпня 2024 Війна
Share Button
Посмертно нагороджені Олександр Присташ, Андрій Онішко, Максим Шульга та Назарій Кравець.

Відповідно до указів Президента України, загиблі військовослужбовці Олександр Присташ, Андрій Онішко, Максим Шульга та Назарій Кравець отримали державну нагороду “За мужність” ІІІ ступеня.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОВА.

Олександр Присташ народився в місті Дніпро. У дитинстві разом з батьками переїхав на Львівщину — в село Шандровець Самбірського району. У 2015 році закінчив школу та вступив до Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесел. Здобув фах водія. У 2020 році пішов на строкову військову службу. Демобілізувався наприкінці 2021 року.

11 жовтня 2022 року Олександр вже був на фронті. Мав позивний “Шаман”. Служив у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. Обіймав посаду водія. Загинув 25 лютого 2023 року в місті Дружківка, що на Донеччині. Внаслідок ракетного удару російських військ по приміщенню, де перебували українські воїни, він отримав смертельні поранення. Поховали воїна в селі Шандровець.

Старший солдат Андрій Онішко після початку повномасштабного вторгнення вступив до лав бригади “Червона калина” Національної гвардії України. Під час служби воїна нагородили нагрудним знаком НГУ “За доблесну службу”. Загинув 13 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання. Йому було 42 роки.

Старший лейтенант Максим Шульга у перший день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, добровільно вступив до лав Збройних сил. Виконував бойові завдання в складі Другої Галицької бригади Національної гвардії України. Захисник загинув 23 січня 2023 року у віці 43 років.

Солдат Назарій Кравець під час повномасштабної війни захищав Батьківщину в лавах 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України на посаді стрільця. Військовослужбовець загинув 30 липня 2023 року. Йому було 23 роки.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі