Актуальні теми:

Максим Козицький зустрівся з представниками Фонду Брентерста та Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень

14 серпня 2024 Львів, Політика
Share Button
Під час зустрічі обговорили ключові виклики, пов’язані з війною, які є зараз на Львівщині.

Очільник Львівщини Максим Козицький зустрівся з представниками Фонду Брентерста з Південної Африки та Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень з Великої Британії. Серед учасників зокрема директор Фонду Брентерста, генеральна директорка Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень, члени дорадчих рад обох центрів, науковий директор Фонду Брентерста та інші.

Про це пише пресслужба Львівської ОВА.

Іноземні гості презентували Максимові Козицькому книгу «Мистецтво війни і миру», авторами якої є Грег Міллс та Девід Кілкуллен. Книга розглядає актуальні питання глобальної безпеки та політики в контексті війни росії проти України. Вона покликана донести до світової аудиторії важливість підтримки України у боротьбі з авторитарним путінським режимом та його агресією. Книга стане важливим внеском у глобальну дискусію про демократію і безпеку в умовах сучасних викликів.

«Ми сьогодні тут, щоб представити вам нашу нову книгу «The art of war and peace». Вона вийшла два тижні тому і в основному присвячена Україні. Це результат дев’яти дослідницьких поїздок в Україну, зокрема і наших зустрічей у Львівській ОВА», – зазначив директор Фонду Брентерста, співавтор книги «The Art of War and Peace», член дорадчої ради Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень Грег Міллс.

Крім того, під час зустрічі обговорили ключові виклики, які постають перед Львівщиною на третьому році повномасштабної війни.

Максим Козицький подякував представникам аналітичних центрів за візит та презентацію книги і детально поінформував про актуальну ситуацію у Львівській області.

«Наразі у Львівській області залишається понад 230 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них: понад 30 тисяч пенсіонерів, 70 тисяч дітей та 10 тисяч людей з інвалідністю. Загалом понад 70 тисяч українців отримали ампутації через війну.

Тож зараз є й інші виклики: потреба у розширенні мережі спеціалізованих закладів, соціалізація дітей-ВПО, які продовжують навчатися онлайн у колишніх закладах освіти, економічна підтримка релокованих бізнесів та мобілізація», – зазначив Максим Козицький.

Генеральна директорка Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень Карін фон Хіппель поділилася сімейною історією вимушеного переміщення та зазначила, що розуміє біль українців, які змушені покидати власний дім. Її бабуся – зі Львівщини. У 16-річному віці вона була змушена покинути рідний край 1914 року через російську окупацію Галичини. Вона тікала вночі потягом. Спершу – у Відень, потім – у США.

За словами Максима Козицького, від весни 2022 року на Львівщину релокувалися понад 200 підприємств, з них 160 продовжують працювати на теренах нашої області. Він також підкреслив, що, незважаючи на складні умови війни, Львівщина залишається стабільною економічною зоною, де продовжують працювати бізнеси та реалізують інвестиційні проєкти.

Також йшлося про міжнародну підтримку, необхідну для подолання кризових ситуацій.

«Ми стоїмо на захисті демократії. росія ігнорує всі міжнародні права та інституції. На жаль, світ не реагує на це повною мірою. Але ми продовжуємо воювати. Іншого шляху – нема, бо ворог знищить нас як націю. Та нам дуже важко зрозуміти затримки від союзників із наданням ракет, літаків, ППО. Якщо впаде Україна, то такі точки війн будуть по всій планеті. Людство матиме справу зі всіма диктаторами світу! Це ж очевидно.

Мені б дуже хотілося, щоб люди в інших країнах підтримували Україну і спонукали свої уряди допомагати нам. Бо для нас зволікання вимірюється людськими життями. Ми розуміємо, що за нас ніхто воювати не буде. Але ми потребуємо підтримки. Ми також маємо отримати гарантії від міжнародної спільноти, що ворог знову не нападе», – зауважив Максим Козицький.

На завершення зустрічі сторони підкреслили, наскільки важливо доносити українські наративи до міжнародної спільноти.

Довідково:

Фонд Брентерста (The Brenthurst Foundation) – це південноафриканський недержавний аналітичний центр, який заснували у 2004 році Нікі та Джонатан Оппенгеймери – південноафриканські мільярдери.

Діяльність Фонду Брентерста зосереджена на зміцненні економічного розвитку Африки шляхом надання практичних порад урядам африканських країн і створення умов для нетворкінгу і обміну досвідом на закритих зустрічах і семінарах між африканськими політиками і державними діячами.

Королівський Об’єднаний інститут оборонних досліджень (Royal United Services Institute for Defence and Security Studies, RUSI) – британський аналітичний центр, який спеціалізується на проблемах міжнародної безпеки та військової справи. Повна назва: Об’єднаний королівський інститут з дослідження проблем оборони та безпеки. Заснували його 1831 року з ініціативи фельдмаршала Артура Веллсі.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі