Актуальні теми:

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові зупинили

Share Button
У Львові зупинили будівництво сміттєпереробного заводу. Польська компанія "Control Process SA", яка займається будівництвом, порушила умови договору.

Про це  повідомила пресслужба інформаційного порталу депутатів Львівської міськради.

Під час засідання тимчасової контрольної комісії міської ради з питань діяльності ЛКП “Зелене місто”, повідомили що польська компанія не продовжила банківську гарантію на 3,6 мільйона євро, як це було потрібно за договором. Спроби домовитися з компанією не дали результату. Через це роботи на будівництві зупинилися.

“Представники “Зеленого міста” нам прокоментували, що на сьогодні фактично склалася кризова ситуація – угоду з польським підрядником можна вважати розірваною. Компанія “Control Process SA” не продовжила у визначений час безумовну банківську гарантію в сумі 3,6 млн євро на виконання контракту. Відбулося декілька раундів переговорів щодо підписання додаткової угоди, але вони не були успішними. На сьогодні роботи на об’єкті зупинені, гарантія підрядником не надана, ЛКП “Зелене місто” повідомило в банк про стягнення коштів з підрядника”, — пояснив голова комісії, депутат Львівської міської ради Назарій Бербека.

Зараз міська влада шукає шляхи вирішення ситуації. Вони мають визначити, як це вплине на вартість робіт і на скільки затримається будівництво заводу.

До слова, 12 вересня директор ЛКП “Зелене місто” Олександр Єгоров повідомляв, що за умови вчасного фінансування перерізати стрічку та оголосити про завершення будівництва комплексу можна буде 28 лютого наступного року. Наразі невідомо, чи вдасться завершити роботи вчасно за таких умов.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі