Актуальні теми:

Львівщина посилює міжнародне співробітництво

Share Button
Максим Козицький зустрівся із делегацією Республіки Індонезія.

12 серпня начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся із делегацією Республіки Індонезія на чолі з генеральним директором Директорату Америки та Європи МЗС Республіки Індонезія, паном Умаром Хаді.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

У зустрічі також взяли участь заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула, директорка департаменту міжнародного співробітництва ЛОДА Ірина Бутинець та представник МЗС України у Львові Андрій Грушко.

Основна мета візиту – продовження налагодження двостороннього співробітництва та ознайомлення іноземних гостей із бізнес-середовищем Львівської області.

Максим Козицький привітав індонезійську делегацію та висловив вдячність за надану допомогу Україні. Зокрема, підкреслив важливість підтримки територіальної цілісності та незалежності України, а також акцентував на необхідності поглиблення двостороннього співробітництва між країнами.

«Для нас  велика честь приймати таких шановних гостей. Дякуємо за візит та раді вітати на Львівщині. Також дякую за позицію і допомогу, яку ви надаєте, і підтримку на міжнародному рівні. Ми хотіли б поглиблювати наші зв’язки, зокрема посилити двостороннє співробітництво між країнами», – підкреслив начальник Львівської ОВА.

Генеральний директор Директорату Америки та Європи МЗС Республіки Індонезія Умар Хаді зазначив, що основною метою візиту є ознайомлення  із бізнес-середовищем, щоб краще зрозуміти, з якими викликами стикається Україна. Він також підкреслив, що Індонезія прагне допомогти знайти мирне рішення для російсько-української війни.

«Ми хочемо справедливого миру. Український народ страждає і ми несемо щоденні втрати. Світ має прагнути покарати військових злочинців. Якщо говорити про Львівщину, абсолютна більшість об’єктів, які вразив ворог на території нашої області, це цивільні та соціальні об’єкти – домівки людей, школи, дитсадки тощо. Кожна родина у нашій області понесла втрати або чекає рідних з фронту.

Для нас вкрай важливо не втратити людей, закінчити цю війну, але закінчити так, щоб світові лідери дали нам гарантію, що вона більше не повториться», – наголосив Максим Козицький.

Він також наголосив, що ця війна стосується не лише України, але й усього світу, оскільки зачіпає питання енергетичної, ядерної та продовольчої безпеки.

Під час зустрічі сторони обговорили можливі напрями співпраці в агропромисловому комплексі та виробництві. До найбільш перспективних галузей для співпраці між Львівщиною та Республікою Індонезія входять:

  • агропромисловість (переробка сільськогосподарської продукції),
  • енергетична (постачання турбін, генераторів, трансформаторів для теплових та гідроелектростанцій),
  • інформаційні технології (цифрова економіка Індонезії є однією з найбільших та найдинамічніших в регіоні Південно-Східної Азії),
  • фармацевтика (виробництво та технології у фармацевтичній галузі).

«Індонезія залишається солідарною з українським народом у цей складний час. Наша гуманітарна допомога є свідченням цього. Ми прагнемо сприяти мирному врегулюванню конфлікту та відновленню України», – повідомив Умар Хаді.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі