Актуальні теми:

Львівська прокуратура вимагає стягнути з виробника військової електроніки понад 1,5 млн грн

Share Button
Фірма безпідставно отримала понад 1,5 млн грн ПДВ, постачаючи електронні бойові комплекси та засобів радіоелектронного захисту для ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба прокуратури.

За позовами керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова суд відкрив провадження у справі про стягнення з товариства безпідставно сплаченого податку на додану вартість. Прокурори вимагають повернути понад 1,5 млн грн.
За результатами публічної закупівлі між комунальним підприємством та товариством було укладено договір постачання електронних бойових комплексів та засобів радіоелектронного захисту для забезпечення військових частин ЗСУ. Однак під час дії воєнного стану операція з постачання згаданих комплексів замовнику повинна була здійснюватись без сплати ПДВ.
Таким чином, безпідставно отримані відповідачем кошти у виді ПДВ можна було б додатково використати для матеріально-технічного забезпечення, бойової готовності та боєздатності Збройних Сил України, та, як наслідок, для забезпечення національної безпеки України.
В повідомленні не вказано назву підприємства, однак згідно інформації  ухвал Господарського суду Галицька прокуратура подала позови до ТзОВ “Піранья Тех”. У своїх позовах прокуратура вимагає стягнути з підприємства загалом понад 1,5 млн грн безпідставно отриманих податків.
В ухвалі від 9 вересня 2024 року вимагає стягнути про відкриття провадження за позовом про стягнення понад 480 тис. грн безпідставно нарахованого податку з ТзОВ “Піранья Тех”. У другій ухвалі від 11 вересня 2024 року прокуратура подала позов на ту саму компанію, з вимого стягнути на користь ЛКП “Ратуша-сервіс” 540 тис. грн ПДВ. Також в ухвалі від 18 вересня 2024 року Галицької окружної прокуратури вимагає стягнути з ТзОВ “Піранья Тех” ще понад 513 тис. грн безпідставно отриманого податку.
Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі