Актуальні теми:

Львівський Електрон постачатиме дуобуси до Івано-Франківська

14 серпня 2024 Економіка, Львів
Share Button
Львівський "Електронмаш" поставить Івано-Франківську 9 дуобусів на 3,6 мільйона євро.

Львівський завод Електрон поставить Івано-Франківську 9 дуобусів на 3,6 мільйона євро, пише Інтерфакс-Україна.

ТОВ “Завод “Електронмаш” (Львів) підписало договір із КП “Електроавтотранс” (Івано-Франківськ) на постачання тролейбусів із автономним ходом до 15 км (дуобусів) на суму EUR3,615 млн за кошти Європейського інвестиційного банку.

“Франківськ стане містом, де з’явиться комунальний дуобусний маршрут. Для цього наше КП “Електроавтотранс” і завод “Електрон” підписали контракт і вже наступного року очікуємо на постачання нових низькопідлогових тролейбусів із автономним ходом”, – написав мер Івано-Франківська у фейсбуці.

Спочатку тендер на закупівлю дуобусів Івано-Франківськом із фінансуванням Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) оголосили в січні 2022 року (передбачалася закупівля “гармошок” завдовжки до 18 м з автономним ходом 10 км), проте в березні його зупинили у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Сума фінансування складається з EUR3 млн кредитних коштів ЄІБ у межах проєкту “Міський громадський транспорт України” і EUR615 тис. – гранту Євросоюзу.

Тендер було відновлено у квітні 2024 року зі зміною характеристик тролейбусів – закупівля дуобусів довжиною від 11 до 13,5 м з автономним ходом щонайменше 15 км, пасажиромісткістю щонайменше 95 осіб.

Спочатку термін розкриття пропозицій намічався на 8 червня минулого року, проте потім термін кілька разів переносили і тендер відбувся наприкінці 2023 року.

За словами директора КП “Електроавтотранс” Віталія Голутяка, наведеними в повідомленні, основними параметрами під час визначення переможця були не лише ціна, а й технічні характеристики та кількість пропонованої техніки.

“У результаті “Електронмаш”, який єдиний в Україні виробляє кузови тролейбусів із неіржавної сталі, став переможцями тендеру”, – зазначається в повідомленні.

ТОВ “Завод “Електронмаш” входить до складу концерну “Електрон”, випускає тролейбуси, автобуси, трамвайні вагони “Електрон”.

Львівська міськрада закуповує автобуси та електротранспорт у заводу “Електрон”. У 2021 році до Львова прибув другий з десяти п’ятисекційних трамваїв “Електрон”, куплених в кредит за кошти Європейського інвестиційного банку.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі