Актуальні теми:

На Львівщині митники виявили контрабанду брендових речей на два мільйони гривень

Share Button
Серед вилученого — сумки, одяг, наплічники та взуття.

На Львівщині в пунктах пропуску “Краківець — Корчова” та “Шегині — Медика” митники виявили незадекларовані брендові речі вартістю близько двох мільйонів гривень. Серед вилученого — сумки, одяг, наплічники та взуття.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської митниці.

У пункті пропуску “Краківець — Корчова” під час огляду мікроавтобуса “Mercedes-Benz Sprinter” працівники митниці спільно з прикордонниками виявили понад 200 одиниць сумок, взуття та наплічників різних торгових марок. Речі були серед особистих речей в багажному відділенні авто.

“Цікаво, що для проходження митного контролю 47-річний водій, який прямував в Україну з Німеччини, обрав смугу “зелений коридор”, призначену для переміщення товарів, які не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами”, — йдеться у повідомленні.

У другому випадку в пункт пропуску “Шегині — Медика” прибув “Mercedes-Benz Sprinter” під керуванням 26-річного жителя Тернополя. Для проходження митного контролю чоловік обрав смугу “червоний коридор” і вказав у декларації про переміщення 45 кг вживаних речей. Під час огляду автомобіля працівники митниці виявили брендові сумки та одяг.

Товари загальною вартістю близько двох мільйонів гривень працівники митниці тимчасово вилучили. За цими фактами склали адмінпротоколи відповідно до ч.2 ст. 471 (Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) МКУ. Максимальне покарання — штраф у розмірі 30% вартості товарів.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі