Актуальні теми:

Податкова відмовила у видачі ліцензії «Винниківській тютюновій фабриці»

Share Button
246 річна історія існування Львівської тютюнової фабрики добігає свого кінця.

На початку липня Держподаткова служба відмовила у видачі ліцензії «Винниківській тютюновій фабриці» на виготовлення цигарок. 

Про це написав журналіст Євген Плінський у Facebook.

Він оприлюднив відповідний лист Державної податкової служби від 2 липня за підписом в. о. заступника голови Євгенія Сокура.

Причиною відмови у видачі ліцензії вказано недотримання вимог законодавства щодо атестації виробництва тютюнових виробів, а також відсутність дозволів санітарно-епідеміологічної служби та органів державного пожежного нагляду стосовно виробництва тютюнових виробів на підприємстві.

“2 липня, 2024 року, Державна податкова служба відмовила «Винниківській тютюновій фабриці» у видачі ліцензії на виробництво сигарет.
Все…Унікальне виробництво, засноване в 1778 році, було знищено купкою жадібних комерсантів, які перетворили фабрику на інструмент кримінальної діяльності.
Сотні років ЛТФ знали в Європі як унікальне тютюнове виробництво з імʼям, але завдяки діям останніх власників, вона за кілька років перетворилася на загальноєвропейську проблему, та стала головним постачальником контрабандних сигарет.
Але все колись добігає кінця, а терпіння держави теж має межі. Дякуємо Григорію Петровичу Козловському за знищення фабрики”, — написав журналіст.

У травні Бюро економічної безпеки провело 24 одночасних обшуки на виробництві та у складських приміщеннях п’яти вітчизняних виробників тютюнової продукції, у тому числі на “Винниківській тютюновій фабриці”, під час яких виявили підроблені марки акцизного податку та докази виготовлення контрафактних сигарет.

Голова Комітету Верховної Ради з податків та фінансів Данило Гетманцев зазначав, що наразі нелегальне виробництво тютюнових виробів в Україні зупинене. Зокрема, три вітчизняних тютюнових підприємства втратили ліцензії, на Винниківській тютюновій фабриці у Львівській області продовжуються обшуки, її ліцензію не анульовано, тому що завершився термін її дії.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі