Актуальні теми:

У Львові поруч із Собором Святого Юра планують звести п’ятиповерхівку з таунхаусами

Share Button
У Львівській міськраді презентували будівництво багатповерхівки з тайнхаусами поблизу Собору Святого Юра

На засіданні архітектурно-містобудівної ради у Львові 18 вересня представили проєкт будівництва 5-поверхової новобудови з підземним паркінгом, де облаштують автомобільний ліфт. Також у дворі будинку зведуть таунхауси. Будівництво планують розпочати неподалік Собору Святого Юра.

Відомо, що на початку червня у Львівській міськраді зареєстрували проєкт ухвали про надання в оренду земельної ділянки під будівництво цього будинку. Тоді компанія “Благо-Ш” та львів’янка Ірина Петрицька звернулися до міськради з проханням погодити проєкт на земельну ділянку, згідно з яким планувалося будівництво житлового будинку від 2 до 5 поверхів на вул. Митрополита Андрея, 12. А вже 18 вересня розробник проєкту представив його на містобудівній раді.

Як пояснили архітектори, будинок зводитимуть на місці колишнього промислового підприємства, яке не функціонує вже близько 15 років. Основна будівля матиме 5 поверхів складної конфігурації з великою терасою на першому поверсі. Також у дворі розташують дві окремі квартири з власними входами з вулиці — одна з них матиме два поверхи, а інша трирівнева з виходом на дах.

“Це внутрішня частина кварталу, територія огороджена. Донедавна там існувало промислове підприємство. Фактично, це була база підприємства, де стояла техніка і ремонтні майстерні, але воно вже, як мінімум 15 років не працює і ці будівлі занепадають. Пропонується така структура забудови — головний будинок матиме 5 поверхів, такої складної конфігурації, а в дворі дві окремо стоячі квартири, які мають свої окремі входи з вулиць”, — розповіли на містобудівній раді.

Загалом комплекс складатиметься з 25 квартир різних типів, а також передбачено підземний паркінг на 28 місць з автомобільним ліфтом на в’їзді. Розглядають також варіант дворівневого паркінгу, але наразі у проєкті йдеться про одноповерховий підземний гараж.

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі