Актуальні теми:

Українські експортери ячменю, кукурудзи та сої можуть перевірити свої дані для експорту до Китаю

27 листопада 2025 Економіка, Львів
Share Button
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів сформувала переліки суб’єктів господарювання та місць зберігання, допущених до експорту ячменю, кукурудзи та сої до Китайської Народної Республіки.

Про це інформують у Держпродспоживслужбі Львівської області.

Для виконання вимог сформовано такі переліки:

  • осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР
  • місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР

Ці переліки підготовлені відповідно до протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.

Переліки доступні на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».

“Пропонуємо зацікавленим особам ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей, в термін до 01.12.2025 повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби”

Контактна особа: Юлія Татарнюк

Тел.: (044) 257-92-47 (можливі перебої у зв’язку з відключеннями електроенергії)

E-mail: u.tatarniuk@dpss.gov.ua

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі