Актуальні теми:

В селі побилзу Львова будують протирадіаційне укриття з їдальнею та ліфтом

08 серпня 2024 Економіка, Львів
Share Button
Сума будівельних робіт становить 34 млн гривень.

Підберізцівська сільська рада на Львівщині наприкінці липня провела тендер на капітальний ремонт сільського ліцею з облаштуванням протирадіаційного укриття. В торгах перемогла фірма зі Львова «КББ-Буд», що зголосилася виконати роботи за 34,3 млн грн.

Сільрада оприлюднила намір підписати із нею договір, пише ZAHID.NET.

У технічному завданні, розміщеному на сторінці торгів в системі Prozorro, ідеться про капітальний ремонт Підберізцівського ліцею із закупівлею та встановленням специфічного обладнання та меблів. Серед іншого, у підвалі школи підрядник має облаштувати протирадіаційне укриття.

В укриття можна буде спуститися ліфтом, тут буде місце для навчання дітей, а також 20 двоярусних ліжок, дві великі повноцінні кухні з плитою, мікрохвильовкою тощо, санвузли з гігієнічним душем, комп’ютерна мережа, відеонагляд і навіть дзеркала.

В укритті також прокладуть нову систему водопостачання і водовідведення, електричну проводку, систему опалення, пожежну сигналізацію і сигналізацію загазованості.

Згідно з технічним завданням, в укритті мають бути передбачені зручності для маломобільних людей, зокрема, санвузол, відповідне ознакування обладнання.

В інших приміщеннях ліцею замінять вікна і двері, підвісну стелю, обладнають кабінет фізики, медичний кабінет, встановлять сповивальний столик і закуплять мультимедійні дошки, проектор, ноутбук, акустичну систему і штори.

ТОВ «КББ-Буд» має завершити капітальний ремонт Підберізцівського ліцею з облаштуванням протирадіаційного укриття до 31 травня 2025 року.

Підберізцівський ліцей розрахований на понад 200 школярів. Зараз у ньому навчаються близько 180 учнів 1-11 класів. Ліцей належить Підберізцівській сільській раді. Саме село, в якому живуть приблизно 1200 мешканців, розташоване за 17 км від Львова.

ТОВ «КББ-Буд», за даними сервісу YouControl, зареєстроване понад 6 років тому львівською адвокаткою Наталією Турчин і підприємцем Степаном Біляком. Степан Біляк також зареєстрований як фізична особа підприємець і займається сантехнічними роботами. Він неодноразово виконував роботи для Підберізцівської сільради.

ТОВ «КББ-Буд» із 2018 року отримало 28 підрядів від сільради Підберізців на суму 91,2 млн грн. Для порівняння, за результатами участі в торгах від інших громад фірма уклала договорів на 2,5 млн грн.

Наталія Турчин – львівська адвокатка. Вона також є співвласницею СТО у Києві і партнеркою в адвокатському бюро «Лілія Оприск і партнери», яким керує дружина Зоряна Оприска – судді Жовківського районного суду.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі