Актуальні теми:

Власник Галицького ринку у Львові виграв суд щодо МАФу

15 серпня 2024 Економіка, Львів
Share Button
Верховний Суд зобов'язав міськраду включити МАФ фірми Юрія Путаса на площі Галицька, 10 до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

Верховний Суд повністю задовольнив касаційну скаргу ПП “Український медіа-центр” до Львівської міської ради на рішення суду попередньої інстанції про визнання протиправною бездіяльності міськради щодо демонтажу МАФу на площі Галицька, 10 у Львові й не включення його до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд.

Про це йдеться у постанові Верховного Суду від 13 серпня 2024 року, опублікованій на сайті аналітичної системи YouControl.

Відомо, що ще у 2021 році фірма звернулась до суду з проханням визнати протиправною бездіяльність Львівської міської ради щодо невключення тимчасової споруди на площі Галицька, 10 у Галицькому районі Львова, площею 94 м² до Переліку тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у Львові; зобов`язати міськраду включити цей МАФ до переліку, а також скасувати рішення виконавчого комітету міськради від 18 вересня 2020 року про демонтаж тимчасової споруди на площі Галицькій, 10.

Зокрема, у 2017 році ПП “Український медіа-центр” уклало договір оренди з міськрадою на цей МАФ, який діяв до травня 2018 року. У липні того ж року дію договору продовжили до кінця 2019 року.

А вже наприкінці 2019 року міськрада прийняла ухвалу “Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території м. Львова”, де затвердила Перелік тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у Галицькому районі Львова. МАФ на площі Галицька, 10 у цей перелік не потрапив, тому його визнали незаконним та демонтували у 2020 році.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі