Актуальні теми:

В Британії відкрили виставку українського мистецтва, профінансовану львівською ініціативою “Ми і світ”

Share Button
В одоному з найвідвідуваніших публічних просторів графства Норвіч у Великій Британії – The Forum Norwich – вперше в історії провели виставку сучасного українського мистецтва.
Про це розповідає очільник Львівської ОВА Максим Козицький.
Експозиція включає 41 твір живопису, графіки та скульптури. Виставку організувала й повністю профінансувала львівська ініціатива “Ми і світ”. Британським поціновувачам мистецтва показали роботи 21 українського митця.
“Через образи птахів, дерев і квітів виставка передає глибокі емоції, які зараз переживають українці. Хоч тривала вона лише день, але за цей час її оглянули понад три сотні людей! Серед них – Голова ради округу Норфолк Кей Мейсон Білліґ, програмна координаторка ради округу Наталія Климко, десятки фахівців у галузі дипломатії, британці та українці, які зараз проживають у місті”, – каже очільник Львівщини.
До слова, експозиція буде мандрівною, адже витвори сучасного українського мистецтва покажуть також у Лондоні, Бірмінґемі, Гілфорді, Галлі та Бредфорді.
“Мистецтво – це також голос України на міжнародній арені. Це те, що без слів свідчить про рівень розвитку української культури, і як багато Європа може втратити, якщо буде мовчки спостерігати за тиpaнiєю pоciї”, – наголошує Максим Козицький.
Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі