
Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.
“З метою дотримання вимог санітарного законодавства під час організації харчування, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», фахівці Львівського міського управління спільно з представниками Департаменту освіти та культури Львівської міської ради провели комісійні обстеження закладів дошкільної освіти Львівської міської територіальної громади. Мета обстежень – оцінити стан організації харчування, а також заходи із профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих колективах”, – ідеться у повідомленні.
Під час перевірок фахівці встановили, що у п’яти садках – №153, №132, №94, №69 та №45 – немає резервного водопостачання, що є порушенням вимог. Також у деяких садках керівництво недостатньо контролює якість харчування та зберігання продуктів, зокрема щодо умов і строків зберігання та реалізації продуктів.
У деяких закладах не давали дітям достатньо овочів, фруктів і м’яса птиці, які мають бути на сніданок, обід і вечерю відповідно до державних стандартів. Крім того, знайшли продукти без потрібних маркувань виробника — хліб, соління, заморожені фрукти. Іноді порушували умови зберігання: замість охолодженого м’яса використовували заморожене, а вершкове масло зберігали з порушеннями температурного режиму.
Крім того, 22% харчоблоків потребують капітального ремонту, а 55% — оновлення технологічного обладнання.

Коментарі