Актуальні теми:

98% шкіл і садочків Львівщини готові до нового навчального року, — ЛОВА

29 серпня 2024 Львів, Освіта
Share Button
Початкові школи (104 заклади) забезпечені укриттями на 100%, ліцеї — на 97%, гімназії (410 закладів) — на 98%.

На території Львівської області заклади дошкільної освіти, початкові школи, школи І-ІІІ ступенів, ліцеї та гімназії забезпечені укриттями на 98%.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Як ідеться у повідомленні, у школах комунальної форми власності будуть користуватися 610 найпростішими укриттями (із них 24 — у філіях закладів загальної середньої освіти), також є 102 протирадіаційні укриття. 364 заклади загальної середньої освіти уклали угоди на укриття в інших суб’єктах господарювання (із них 65 — у філіях закладів загальної середньої освіти).

У комунальних дитсадках Львівщини у новому навчальному році будуть використовувати 19 протирадіаційних укриттів, 341 — найпростіше. 134 дитсадки уклали угоди на укриття в інших суб’єктах господарювання.

Початкові школи (104 заклади) забезпечені укриттями на 100%, ліцеї (в т.ч. заклади I-III ступеня, 536 закладів) — на 97%, гімназії (410 закладів) — на 98%.

“Станом на 28 серпня 50 закладів середньої освіти із 1050 мають проблеми з тим, як розпочати навчальний процес. Донедавна ми користувалися укриттями на перших поверхах, і ці укриття відповідно до законодавства підходили під нормативи. Змінилися нормативи і зараз 272 школи та 91 садочок не змогли б розпочати наживо освітній процес, якби не розв’язали цю проблему”, — зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

За словами чиновника, 222 школи та 80 садочків уклали угоди з приватними, громадськими або державними установами, які мають укриття поруч. Залишаються ще 50 шкіл, які можуть навчатися або дистанційно, або у змішаному форматі.

Також Олег Паска наголосив, що управління не рекомендує використання укриттів закладів освіти для цивільного населення:

“Про мешканців мають подбати органи управління місцевих громад. Необхідно подбати про безпечне освітнє середовище для школярів та вчителів. Відповідний рекомендаційний лист було надіслано закладам освіти”.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі