Актуальні теми:

На Львівщині сільська рада відсудила понад 225 тис. грн за порушення при будівництві парку розваг

Share Button
Підрядник завищив вартість облаштування парку розваг у селі Зимна Вода.

Господарський суд Львівської області зобов’язав підрядника — ТОВ “Альтбуд ЛВ”, — виплатити на користь Зимноводівської сільської ради понад 225 тис. грн.

Підрядник завищив вартість облаштування парку розваг у селі Зимна Вода. Зокрема, замість спортивного обладнання визначеного договором виробника, встановив інше, дешевше обладнання.

Сільрада вимагала стягнути з постачальника повну вартість тренажерів — понад мільйон гривень, однак суд вирішив повернути їй лише різницю. Про це йдеться у рішенні Господарського суду, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами справи, Зимноводівська сільська рада оголосила тендер на будівництво парку розваг для дітей та молоді у травні 2021 року. Переможцем торгів стало ТОВ “Альтбуд ЛВ”, яке запропонувало виконати роботи за 9 млн 772 тис. грн.

За укладеним наприкінці червня 2021 року договором із Зимноводівською сільською радою, компанія зобов’язалася виконати усі роботи з облаштування парку, зокрема встановити там спортивне обладнання виробника InterAtletika на загальну суму у понад 1 млн 35 тис. грн.

Замість вказаного у договорі ТОВ “Альтбуд ЛВ” придбало та встановило у парку обладнання від виробників ТзОВ “Континент-Груп” та ТзОВ “Ливарний завод”, яке, на думку підрядника є аналогічним. При цьому судова товарознавча експертиза встановила, що фактична вартість обладнання, обраного підрядником, складала на 514 тис. 300 грн менше, ніж вартість обладнання від InterAtletika.

“Також позивач у позовній заяві посилається на довідку Західного офісу Держаудитслужби та зазначає, що відповідно до неї завищення ТОВ “Альтбуд ЛВ” вартості виконаних робіт становить 225 тис. 529 грн з ПДВ”, — йдеться у рішенні суду. Зимноводівська сільська рада звернулась до Господарського суду Львівської області з проханням стягнути з ТОВ “Альтбуд ЛВ” 1 млн 35 тис. 707 грн, через порушення ним умов договору.

Натомість компанія зазначила, що не мала можливості встановити обладнання, вказане у договорі.

“Усі запити підрядника, що надсилались до ТОВ “Компанія Спорттехніка”, яке входить до концерну InterAtletika, були залишені без відповіді, а в телефонному режимі відповідачеві повідомили, що виробництво необхідного устаткування є вкрай ускладнене наслідками військових дій на території Київської та Харківської областей, через що забезпечити своєчасну поставку даного устаткування виробник не зможе”, — зазначено у рішенні суду.

Також підрядник запевнив, що повідомив про це замовника — Зимноводівську сільську раду.

Джерело: LVIV.media

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі