Актуальні теми:

44-річний львів’янин потрапив до реанімації з підозрою на ботулізм

Share Button
Напередодні чоловік вживав ковбасу домашнього приготування.

Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Через два дні після вживання у нього почали проявлятися симптоми захворювання, серед яких загальна слабкість, порушення зору, мовлення, ковтання та координації рухів.

8 квітня пацієнт був госпіталізований до лікарні в важкому стані.

«Зважаючи на характер клінічних проявів, йому було негайно введено протиботулінічну сироватку», – йдеться в повідомленні.

Це вже другий випадок ботулізму в області у 2025 році (перший був зафіксований у березні). Упродовж 2024 року на ботулізм захворіли дев’ятеро мешканців Львівщини.

Медики наголошують про вживання продуктів, які можуть становити ризик: в’ялена, копчена, солона та консервована риба домашнього приготування, домашні м’ясні або грибні консерви, продукти, придбані на стихійних ринках без відповідних документів.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі