Актуальні теми:

У Львівській області незаконно будують монастир УПЦ МП

28 серпня 2024 Львів, Трафунки
Share Button
Також у Бродах діє релігійна організація московського патріархату.

У Бродах незаконно діє релігійна організація московського патріархату, а в Турківській громаді будують монастир УПЦ МП. Свою діяльність релігійні організації ведуть з порушенням закону.

Про це під час пленарного засідання Львівської обласної ради повідомила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гаврилюк.

Зокрема, на запитання депутатів, на яких підставах діє релігійна громада московського патріархату в Бродах і будується монастир московського патріархату у селі Радич Турківської громади, Ірина Гаврилюк зазначила, що ці громади діють без реєстрації, чим порушують законодавство України.

“Проводяться розмови з активістами й керівниками релігійних громад. Ці люди не вбачають проблеми в тому, що є у підпорядкуванні московського патріархату, оскільки богослужіння проводяться українською мовою. Їм здається, що все гаразд. У новому законі введено поняття “русского міра”, тож сподіваємося, що незабаром ці речі будуть названі своїми іменами”, – зазначила Ірина Гаврилюк.

За результатами розгляду питання депутати проголосували продовжити розгляд на наступній сесії за участі представників Львівської ОВА та правоохоронних органів.

Раніше “Діло” повідомляло, що у Львівській області продовжує діяти 11 громад УПЦ МП.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі