Актуальні теми:

«Укрнафта» планує купити родовище сланцевого газу на Львівщині

Share Button
ПАТ «Укрнафта» може до кінця 2024 року придбати ТОВ «Надра Олеська», що належить НАК «Надра України».

Про це пише Nadra.info з посиланням на власні джерела.

Компанія ПАТ «Укрнафта» близька до укладення угоди з купівлі ТОВ «Надра Олеська», яка є стороною Угоди про розподіл вуглеводнів, видобутих на ділянці Олеська, і яку наразі контролює НАК «Надра України».

«За даним одного з джерел, угоду може бути закрито за вартістю спеціального дозволу на користування надрами, наданого за Угодою про розподіл продукції: «150-200 млн грн, ближче до 200 млн грн», – припускає джерело. Інше джерело повідомляє, що Укрнафта може купити Надра Олеська вже до кінця 2024 року», — пише видання.

До слова, Держава Україна, компанія «Шеврон Україна Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська» підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці (Львівська та Івано-Франківська обл.) восени 2013 р.. Як повідомляв Інтерфакс-Україна, від України документ підписав Едуард Ставицький, від компанії «Шеврон Україна Б.В.» – гендиректор Chevron Europe Дерек Дюпрі Магнесс, від «Надра Олеська» – голова правління НАК «Надра України» Віктор Пономаренко.

Відповідно до цієї угоди, на початковому пошуковому періоді компанія «Шеврон», як очікувалося, мала інвестує 0 млн у розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу могли перевищити млрд. Однак, наприкінці 2014 року Chevron офіційно вийшла з проєкту видобутку газу на Олеській площі, у 2015 р. припинила свою діяльність в Україні.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі