Актуальні теми:

Москва просить у Садового поновити оренду під будівництво оздоровчого центру

28 вересня 2024 Львів, Політика, Трафунки
Share Button
У Львівській міській раді розглянуть продовження оренди землі підприємиці та адвокатці Богдані Москві, яку підозрюють у хабарництві. На цій ділянці передбачено будівництво оздоровчого центру.

Відповідний проєкт ували оприлюднили 26 вересня на офіційному порталі міської ради Львова.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, йдеться про ділянку площею 0,0550 га на перетині вулиць Пасічної та Пирогівки. На ній немає жодних будівель, а земля призначена для будівництва та обслуговування оздоровчого центру. Раніше, у 2019 році, міська рада вже продовжувала Богдані Москві оренду цієї ділянки, але термін дії договору закінчився у липні цього року. З доданих до проєкту ухвали фото видно, що протягом п’яти років на ділянці не здійснювали жодного будівництва — на ній багато дерев та кущів.

Богдана Москва знову звернулася до міської ради з проханням продовжити оренду ще на 5 років. У документі також вказано, що підприємиця вчасно сплачувала орендну плату, тому не має заборгованості перед міськрадою.

У розмові із журналістами жінка спочатку заперечила, що це вона, перепитала, яке саме питання цікавить, а після цього кинула трубку. Додамо, що за даними аналітичної системи YouControl Богдана Москва є фізичною особою-підприємцем зі спеціалізацією “розведення свиней”. Також їй належить компанія ТОВ “Експансія-Захід”, яке займається будівництвом та орендою нерухомості.

А начальник управління земресурсів міськради Сергій Коровайник  розповів, що більше 90% договорів оренди землі продовжуються без рішення сесії ради, просто через реєстраторів і міський департамент, однак цей проєкт ухвали вирішили винести на розгляд депутатів.

“Щодо цього випадку ми вважаємо, що варто винести питання на розгляд сесії. Просто відмовити у продовженні договору у нас немає підстав згідно із законодавством. У процесі візування ухвали кожен візуючий, в тому числі і я, будемо висловлювати свою позицію. Я буду вказувати, що ділянка досі не задіяна, і, можливо, варто цей договір не продовжувати, а залишити ділянку в такому стані як вона є, як варіант зробити там зелену зону”, — пояснив Сергій Коровайник.

Депутати розглянуть проєкт ухвали на сесії Львівської міськради, якщо вони її підтримають, то Богдані Москві ще на 5 років продовжать оренду землі під будівництво центру. З пояснювальної записки також відомо, що вона сплачуватиме 39 тис. грн в рік за користування комунальною землею.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі