Актуальні теми:

Львівський суд не обрав запобіжний захід Остапу Стахіву

30 вересня 2024 Кримінал, Львів
Share Button
Скандальному активісту Остапу Стахіву, якого підозрюють у незаконному поширенні локацій ЗСУ та шахрайстві, втретє не обрали запобіжний захід.

Про це із зали суду повідомляє кореспондентка hromadske.

На суд 30 вересня Остап Стахів прийшов зі своїми прихильниками, разом вони цькували журналістів, які також прийшли на засідання. Стахів показував своє псевдопосвідчення журналіста та порівняв себе з дисидентами.

«Хмара, Калинець, Стус. Це були політично переслідувані вʼязні… Вони (правоохоронці, — ред.) прийшли до мене до хати, щоб вручити дві підозри Це брехуни і обманники. До мене приходить помста за те, що вони програли мені справу в Києво-Печерському суді. Це помста за те, що я говорю правду», — заявляв Стахів.

Один з представників захисту Михайло Магарський, який разом з підозрюваним не прийшов на два попередні засідання, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами засідань. Суддя Віктор Романюк задовольнив його і оголосив перерву на 20 хвилин для ознайомлення сторони захисту.

Після цього Стахів подав заяву про відвід суді і в судовому засіданні оголосили перерву.

За даними СБУ, він за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення Росії “підбурював” людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом “руху антивакцинаторів”.

Крім цього, Стахів організував онлайн-курси “журналістики”, на яких навчав протидіяти мобілізації в Україні. Під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі