Актуальні теми:

Ростислав Мельник: “Будівельний ринок треба розділити на дві групи” (відео)

07 жовтня 2024 Відео, Думка, Львів
Share Button
Генеральний директор Корпорації Нерухомості РІЕЛ у програмі Олега Радика “Go про” розповів про ситуацію на українському будівельному ринку, зокрема, що стосується і львівських забудовників.

За словами Ростислава Мельника, український будівельний ринок треба розділити на дві складових, особливо у період воєнного стану в країні.

“До воєнного часу швидкість і темпи розвитку нашого ринку були настільки масштабні і швидкі, що дуже багато компаній встигли залучити інвесторів майбутніх квартир на дуже багато об’єктів”, – каже пан Мельник.

На його думку наразі цих забудовників треба розділити на кілька груп:

  • На тих, хто зуміли збирати реструктуризовані платежі від своїх покупців і сумлінно виконувати свої зобов’язання.

“Можливо невчасно, можливо не так як би людям хотілося. Але виконують”.

  • І тих, які з різних причин не встиг залучити інвестиції, або тільки розпочали будівництво.

“А хтось дійсно покупляв собі Мерседеси. То ці (забудовники, -ред.) не можуть забудовувати, бо не мають цього ресурсу: розтермінованих платежів, боргових зобов’язань клієнтів”, – продовжує Ростислав Мельник.

За його словами, є  невелика кількість тих забудовників, які свої зобов’язання виконують і продовжують  роботи.

“Переважна більшість, особливо, якщо говорити про центральну Україну, Київ, то там ситуація значно складніша. У Львові забудовники не мали таких великих об’ємів, як київські і мені здається, що переважна кількість львівських забудовників завершують роботи і здають в експлуатацію свою роботу”.

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

Коментарі